Liljendahls Bygg

 • Registrera dig
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.
 • Sök
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/17/165717/liljendahlsbygg.se/public_html/plugins/content/uddeim_pms_contentlink.php on line 50

Renoveringen av Sverige blir dyr

Skicka sidan Skriv ut PDF
Det är redan nu, efter bara några månader in i den djupa finans- och industrikrisen, uppenbart att vi kommer att få betala ett oerhört högt pris för renoveringen av näringslivet i Sverige.

Stora delar av industrin har försvunnit och då återstår ändå det värsta, att få bilföretagen på fötter igen. Krisens första fas, som vi ännu inte är ute ur, innebär att vi alla försätts i ett slags chocktillstånd där det gäller att rädda vad som räddas kan och där var och en står sig själv närmast. Det gäller i särskilt hög grad bank- och finansföretagen.

Det betecknande för situationen just idag är att det är svårt att hitta lösningar på problemen. Hur ska till exempel bankerna agera för att vara till lags? Lånar de ut pengar till bilindustrins underleverantörer under den tid underleverantörerna inte får betalt från sina kunder, biltillverkarna, innebär det ett risktagande som vare sig Finansinspektionen eller aktieägarna skulle acceptera.

Om de, å andra sidan, inte lånar ut sina pengar till företag som behöver låna anklagas de för att svika sitt samhällsansvar och för att förvärra den akuta konjunkturella krisen.

Taget ur E24

 

 
Annons

Nyhetsbrev

Certifikat

Sveriges Byggindustri   SAK     ID06
 

Ekenäs Hus

ekenashus


Går du i byggtankar? Vi säljer och representerar Ekenäs hus i Halland, exklusiva hus med kvalitet in i minsta nubb.

Vi har erfarna säljare som kan allt om Ekenäs hus, tomter, grunder och bygglov.

Beställ Ekenäs hus produktblad redan idag!

Du kan också kontakta Per Liljendahl på telefon 0346-690 030 eller genom detta formulär